Hva Er Nytt I Windows 10?
Hva Er Nytt I Windows 10?

Husk at en e-postmelding må være innenfor alle aktive søkekriterier for å vises i listen. Avkrysningsboksen "Vis ansatte uten avdeling" angir om ansatte som ikke er tilknyttet noen avdeling skal vises i organisasjonsplanen. Listen over ansatte kan eksporteres til Excel-format via en egen Excel-knapp på verktøylinjen. Du kan hvis ønskelig motta påminnelser for fødselsdagene. Tidspunkt for påminnelse velger du for hver enkelt fødselsdag. Registrert fravær vises som standard i din personlige kalender (Min side - Min kalender). Hvis ønskelig kan fraværet fjernes midlertidig fra kalendervisningen ved å bruke "kalenderfilteret" på verktøylinjen.

  • Angir om listen over salgsordrer skal vise kun inneværende år som standard.
  • Viser liste over alle prosjekter som firmaoppføringen og eventuelle kontaktpersoner er knyttet til.
  • Vi oppnådde både salg, og synlighet, langt utover det vi forventet.
  • Fritekstfelt for interne notater knyttet til abonnementet.

Se Min side - Mine innstillinger for informasjon om hvordan du setter standard påminnelse for nye samtaler. Hvis du har avtale om integrert IP-telefoni i XS Office, kan du ringe opp kontaktpersoner og firmaer direkte fra XS Office. Dette kalles ofte "Click-to-call" siden du kan starte en samtale ved å klikke på et ikon. For å opprette en samtale for en annen ansatt, oppretter du en samtale som vanlig, men velger en annen ansatt enn deg selv under feltet "Ansatt".

Kan Jeg Fjerne Opprettede Prosjekter Som Ennå Ikke Er Påbegynt, Fra Listen På Siden Prosjektstatus?

Angir hvilke ansatte som skal kunne lese dokumentet. Navn på bruker som opprettet regelen for varsling. Marker dokumentene som du ønsker å flytte, og utvid rullegardinmenyen for Funksjoner oppe i høyre hjørne. Velg ønsket mappe som dokumentene skal flyttes til.

Registrere Timer For Prosjektaktiviteter

Standardreglene for bokføring av ordrelinjer administreres ved å velge "Regnskap/Innstillinger" i hovedmenyen og "Regnskapsregler" i undermenyen. Merverdiavgiftssatsen på ordrelinjen avgjør hvilken regnskapsregel som benyttes. Gå inn på "Regnskap/Regnskapsinnstillinger" i hovedmenyen og opencl.dll windows 11 "Kontoplan" i undermenyen. Kryss av for "Inaktiv" på kontoene du ikke ønsker å bruke. Det er også mulig å opprette egne aktiviteter per prosjekt. Standardoppsettet for nye kunder administreres via "Faktura/Innstillinger" i hovedmenyen under avsnittet "Generelt". Kontoen er en inntektskonto og det er postert mot kontoen.

Omsetning vises i mengde og beløp (ekskl. m.v.a.). Du kan kun gjøre utvalg for en av opplysningene om gangen. Tast inn mottakerens epost-adresse i meldingen som dukker opp, og send. En ordre som er fakturert har blitt registrert i regnskapet og kan ikke endres eller slettes.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.

Scroll to Top